MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

Fantastyczny Dzień Dziecka w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku [DUŹO ZDJĘĆ]

NOWE
Fantastyczny Dzień Dziecka w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku [DUŹO ZDJĘĆ]

Tłumy w Zajezdni Tramwajowej Podgórze. Unikatowe atrakcje na Dzień Dziecka

NOWE
Tłumy w Zajezdni Tramwajowej Podgórze. Unikatowe atrakcje na Dzień Dziecka

Polecamy

Przegląd prasy z Ustronia w maju

Przegląd prasy z Ustronia w maju

Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

ROZMOWA
Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa