Bracki Browar Zamkowy w Cieszynie przygotowuje Grand Championa już po raz czwarty. Nad przebiegiem poszczególnych etapów produkcji czuwają Dominik Szczodry, główny piwowar oraz Janusz Konieczny, dyrektor Brackiego Browaru Zamkowego.
- Niezwykle mocno zaangażowaliśmy się w to przedsięwzięcie i poświęciliśmy mu kilkaset godzin. Uwarzenie piwa autorstwa Andrzeja Milera było dla nas niemałym wyzwaniem, ale i w tym roku udało nam się stworzyć doskonałe piwo, które mam nadzieję znajdzie wielu fanów, a jego nietypowy smak sprosta najbardziej wygórowanym oczekiwaniom – podkreśla Konieczny.
Grand Champion 2012 leżakował przez długie tygodnie w zbiornikach w zboczu Wzgórza Zamkowego. W piątek piwo trafi do prawie 100 tys. butelek o pojemności 0,5 l. - Dla mnie będzie to niezwykłe przeżycie, a moment ten będę długo wspominał. Teraz pozostaje mi czekać do 6 grudnia, by sprawdzić, czy inni miłośnicy piwa podzielą moje odczucia względem Brackiego Rauchbocka - stwierdza jego autor Andrzej Miler.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?