Obok wiślan w konkursie wystartowało zaledwie pięć innych polskich szkół. W finale, który odbył się w Warszawie, zadaniem młodzieży było przygotowanie przystawki z wędzonego łososia oraz dania głównego ze świeżego łososia. ZSGH reprezentowali Miriam Cieślar i Katarzyna Rusz oraz Marek Pilch i Łukasz Świtała.
Niespodziewanie największym wydarzeniem konkursu stały się jednak odwiedziny norweskiej pary królewskiej. Król Harald V i królowa Soja zamienili kilka słów z każdym z uczestników konkursu, pytając o przygotowane potrawy, a także o to, skąd pochodzą uczniowie. - Król Harald nie wiedział wprawdzie, gdzie leży Wisła, ale wiedział kim jest Adam Małysz - żartują Marek i Łukasz.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?