Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Młodzi wiślanie rozmawiali z Haraldem V - królem Norwegii.

WIK
W ramach współpracy z Norweską Radą ds. Ryb i Owoców Morza - Norge uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle zostali zaproszeni do udziału w projekcie kulinarnym pt. "Łosoś norweski w polskiej kuchni".

Obok wiślan w konkursie wystartowało zaledwie pięć innych polskich szkół. W finale, który odbył się w Warszawie, zadaniem młodzieży było przygotowanie przystawki z wędzonego łososia oraz dania głównego ze świeżego łososia. ZSGH reprezentowali Miriam Cieślar i Katarzyna Rusz oraz Marek Pilch i Łukasz Świtała.
Niespodziewanie największym wydarzeniem konkursu stały się jednak odwiedziny norweskiej pary królewskiej. Król Harald V i królowa Soja zamienili kilka słów z każdym z uczestników konkursu, pytając o przygotowane potrawy, a także o to, skąd pochodzą uczniowie. - Król Harald nie wiedział wprawdzie, gdzie leży Wisła, ale wiedział kim jest Adam Małysz - żartują Marek i Łukasz.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na ustron.naszemiasto.pl Nasze Miasto