Tematem imprezy były "Przysmaki europejskich piłkarzy". Z sukcesem zaprezentowały się uczennice III klasy technikum hotelarskiego Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle. Alicja Nogawczyk i Justyna Kania pod opieką Luizy Kezwoń przygotowały ukraiński stół "Dumka na piłkarską nutę". W efekcie wiślańskie uczennice zajęły drugie miejsce w konkursie kelnerskim, w trakcie którego oceniano nie tylko estetykę i pomysłowość stołu, ale też umiejętności kelnerskie uczniów.
W marcu odbył się również finał X Ogólnopolskiego Konkursu z Zakresu Rachunkowości, zorganizowany przez Politechnikę Rzeszowską. Jego ideą jest konfrontacja umiejętności zdobytych przez uczniów z wymaganiami stawianymi przez uczelnie i rynek pracy. Do finału imprezy, w której wystartowało 10 tys. uczniów z całej Polski, zakwalifikowała się inna uczennica ZSGH - Ewa Gryckiewicz z klasy IV technikum hotelarskiego. Podopieczna Agaty Gołąb w stawce 36 finalistów zajęła 14. miejsce. Sukces jest tym większy, iż jako jedyna z finalistów nie kształci się w klasie o profilu ekonomicznym.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?