MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej...
fot. Pavel Losevsky/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Kupowanie jogurtów na zapas

Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej wartości odżywczych zachowują. To zasada dotyczy zwłaszcza fermentowanych przetworów mlecznych, czyli jogurtów, maślanki, kefiru i mleka acidofilnego, które są źródłem probiotycznych bakterii. Ich zawartość w produktach mlecznych jest najwyższa w pierwszych dniach po produkcji i stopniowo maje, dlatego ze zjedzeniem jogurtu nie warto czekać do ostatniego dnia jego przydatności do spożycia

Zobacz również

Absolutorium dla zarządów powiatów. Otrzymała je także burmistrz Marta Majewska

NOWE
Absolutorium dla zarządów powiatów. Otrzymała je także burmistrz Marta Majewska

Gdy sąsiadka "jest jurna"! Co się wtedy dzieje? Zobacz ZDJĘCIA

Gdy sąsiadka "jest jurna"! Co się wtedy dzieje? Zobacz ZDJĘCIA

Polecamy

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

HIT DNIA
Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków